Cambierà la tua percezione di stile
Italiano Inglese Russo
House of Mirrors: a bright airy space in Barcellona
share:
ti piace Like

After completing many refined projects in several hot areas of Barcelona, Nook Architects studio singed a new work in the very heart of the city, Plaça Catalunya. Located on one of the building’s top floors, the apartment was meant to become a spacious dwelling for the owner as the main occupant during his occasional visits to the city and for his guests. The kitchen had to be at the centre of it all, serving as a gastro bar rather than a family kitchen. It also had to be complemented by wine cellar for more than 600 bottles. The intervention began by allocating the living room on the outermost space, between the facade and first load-bearing wall, blending it with the next space towards the interior. These two spaces were originally separated by a load-bearing wall, which was partially brought down to create two large openings that help bring together both spaces. All of the daytime activities occur in half of the space, leaving the rest of the rooms to be adjacent to the building’s two patios. The main bedroom, with an in-suite bath, is close to the entry and opens to the more intimate patio.

The bathtub and vanity blend with the bedroom and large closet separates it from the hallway. Further down the hall a guest bathroom was allocated with the guest bedroom just in front of it, which opens up to the building’s main staircase’s atrium. Adjacent to the guest bedroom and with direct access to the kitchen is the wine cellar, which includes a wooden wine rack and a wine cooler. There was a great amount of windows for a distribution with such a small amount of rooms. The apartment has 10 openings to the exterior, including windows and balcony doors. To increase the presence of these openings and to multiply their presence, mirrors were used to highlight the architecture of the beginning of the century. In the hallway, which has 3 generous windows overlooking the building’s atrium, the studio placed very large mirrored panels to multiply the views of these windows and to give the space a more diaphanous character. Such is the same with the remaining section of the load-bearing wall that was brought down, which disappears on single, vertical mirror. The high ceilings allowed the team to place horizontal windows that bring in light to the darkest areas of the apartment, making every space more airy without compromising privacy. When it comes to materials, the project recuperated the original features, such as the vaulted, ceramic slabs and iron beams in the ceilings. The rest are noble materials (wood, granite, steel and glass), all in neutral tones with the exception of the granite used in the kitchen and bathrooms. The Stromboli granite adopts a strong role within the space with its dark, black setting for its golden streaks. Contemporary and warm finishes highlight the original envelope, which is only altered to bring back a spirit more honest to the building’s tectonics and to allow it to evolve to today’s standard of comfort and living.

INFO: 

PHOTO COURTESY: Nieve | Productora Audiovisual


Article by

http://biceps-ua.com/optimum-nutrition-gold-standard-100-whey-2-27-kg-usa.html

Наш интересный веб портал про направление платья для девочек 12 лет www.monaliza.kiev.ua
https://tokyozakka.com.ua
Scroll to Top